Nedan svarar vi på de vanligaste frågorna vi får. Har du någon ytterligare fråga? Kontakta oss 

Pro slipning är vår mest avancerade slipprocess där vi lägger ned väldigt mycket jobb för att få kniveggen så vass som möjligt. Det är samma grundprocess som en vanlig slipning men efterarbetet är tidskrävande och dyra komponenter som olika varianter av diamantspray används.

För att beställa slipning, besök: Beställ Slipning
Du kan också handla knivar, skärbrädor och skärpstavar i vår Webshop

Lämna/Hämta hos oss
Är vårt populäraste fraktalternativ. Våra lokala kunder kommer ofta och lämnar sina knivar för slipning hos oss. Du väljer även det här alternativet om du vill hämta en vara du köpt hos oss.

Skicka till oss
När du beställer slipning innebär det här fraktalternativet att du själv skickar det du behöver ha slipat till oss. Vi skickar sedan hem artiklarna till dig när det är klar.

Vi hämtar/lämnar din order hos dig
Vi kommer överens om en tid när vi kommer och hämtar det du behöver ha slipat hos dig. När allt är klart kontaktar vi dig och kommer överens om en tid för retur hem till dig.

Vi skickar ett färdigt paket och fraktsedlar till dig
Vi skickar hem en låda till dig med retursedel, lite packmaterial för dina knivar och emballage. När allt är packat är det bara för dig att tejpa igen lådan, klistra fast retursedeln och lämna in hos ditt postombud.

Ja, vi slipar inte bara dyra fina knivar. Det är jättevanligt att våra kunder kommer med billiga knivar som de gillar och vill ha som nya igen. Ofta lyckas vi så bra så kniven är bättre efter slipning än den var som ny.

Nej, vi slipar och säljer till privatpersoner och företag.

Man brukar säga 1-2 gånger per år. Allt beror på hur ofta du använder kniven i fråga, vad du har för skärbräda, material på kniven och hur kräsen du är med en vass kniv.

Nej, i dagsläget håller vi till i en bostadrättsförening, så vi kan tyvärr inte ta emot kunder eller erbjuder drop-in slipning i dagsläget.

Beror på hur mycket jobb vi har för stunden. Men du behöver sällan vänta längre än 48h på att din beställning ska vara klar.

För att hålla en kniv vass över tid bör du hålla ett öga på den. Släng inte ner den i en låda när du är klar utan ha den i ett knivblock eller på en magnetlist. Lär dig skärpa dina knivar på skärpstål. Skärper du en kniv korrekt så kommer du hålla kniven vass länge. Har du inget skärpstål kan du köpa ett av oss.
Klicka här för att komma till ett inlägg om hur du skärper din kniv på ett skärpstål

Vi slipar alla varianter av kockknivar. Omedvetet har vi blivit specialister på Global knivar men variationen på märken och varianter är stort. Tack vare vår bredd av utrustning kan vi slipa det mesta. Spelar ingen roll hur hård, gammal eller böjd din kniv är.

Det går jättebra, vi har fraktavtal och emballage enkom Reparerar ni knivar och föremål?för att skicka till dig för att du smidigt ska kunna skicka dina knivar i retur till oss. Du kan även skicka dina föremål i eget paket. Du väljer leveranssättet som du föredrar i kassan eller på beställningsformuläret.

Ja! Vi reparerar det mesta. Har du en avbruten spets eller grova hack i din kniv slipar vi en ny profil på din kniv. Samma sak med din yxa eller andra verktyg. Har du en gjutjärnspanna som du glömt bort som rostat ihop? Vi kan ordna det också!

Besvarades inte din fråga? Ställ den i kontaktformuläret nedan