På den här sidan beskriver vi vår process för att slipa olika träverktyg.  För att beställa slipning gå till beställning. Vi har även vår webshop där vi säljer nya knivar och knivtillbehör.

Slipa träverktyg

Slipa träverktyg i form av hyvelstål, stämjärn, skölpar, skålformade stämjärn och snidknivarär något vi gör ofta och har en utmärkt metoder för.

Har du råkat slagit stämjärnet i en spik? Använt det till något annat än trä? Hack uppstår lätt på stämjärn och efter användning blir de precis som knivar slöa. Vill du korrigera en vinkel för att få ditt stämjärn anpassat för ett annat typ av trä kan vi göra det på en gång.

Står du ingör ett stort projekt kan de vara lika bra att lämna in allt och få det uppfräschat på en gång.

Vi slipar träverktyg precis som det mesta annat, nämligen precis efter dina preferenser. Har du ingen preferens så slipar vi samma vinkel som det var innan. Träverktyg utsätts för en del, ibland används de inte alltid för vad de är tillverkade för. De är ofta inte tillverkade i det hårdaste av material heller. Så de kan behöva skärpning och en del underhåll till och från. Vår process är alltid annorlunda beroende på vilket material och utformning verktyget har.