På den här sidan beskriver vi vår process för att slipa gräsklipparkniv.  För att beställa slipning gå till beställning. Vi har även vår webshop där vi säljer nya knivar och knivtillbehör.

Slipa gräsklipparkniv

Att Slipa Gräsklipparkniv är inget problem, de kommer i lite olika former. Den klassiska rektangulära med två eggar slipar vi som vilken kniv som helst. Då de bara är slipad på ena sidan av bladet behöver vi inte tänka på att få en jämn slipning på båda sidorna.

 

Det kan uppstå problem vid väldigt stora gräsklipparknivar som används av företag för att klippa stora ytor men det går ofta att lösa ändå.

Kan vi slipa gräsklipparkniv för robotgräsklippare?

Korta svaret är, Ja. Men det finns så väldigt många robotgräsklippare på marknaden idag. Så när du bokar slipning av gräsklipparknivar för robotgräsklippare, skicka gärna med en bild eller skicka ett mail innan. Knivarna som följer med robotgräsklippare är ofta av väldigt bra material. Men ändå säljs de ofta som engångsknivar.

Så hur gör vi för att slipa en gräsklipparkniv?

När vi ska slipa gräsklipparkniv börjar vi med att kolla vilken slipvinkel de ursprungligen var slipade till precis som en vanlig kniv. De här knivarna har ofta en rätt grov vinkel för att klara många klippningar innan de är helt obrukbara.

 

När slipvinkeln är bestämd använder vi oss utav ett program för att ställa maskinen för att uppnå rätt vinkel. Sen börjar slipningen på först en grov sten för att få bort alla eventuella hack och för att få fram en jämn egg. Här slipar vi dock inte lika fint som vi gör med till exempel en kockkniv utan nöjer oss vid en “medium sten” (ca 600grit).