Slöjdknivar

Slipa slöjdknivar av alla dess slag är ett hantverk. De kommer i alla storlekar och slipvinklar. Slöjdknivar är både täljknivar, snittknivar och skedknivar, då har vi säkert glömt någon också.

Slöjdknivar tillverkas ofta i kolstål, ett hårt material som håller skärpa men kräver kärlek vid användning. Vid slipning hos oss putsar vi upp bladet utan kostnad om så önskas, meddela det bara i beställningen. Det är kul att få tillbaka en slipad kniv utan rost.

Vi tar alltid reda på optimala slipvinkeln för din kniv innan slipning om du inte har några egna önskemål om slipvinkel. En slöjdkniv presterar oftast bäst med en bred slipvinkel men många som slipar hemma eller är mindre erfarna råkar ofta slipa en mindre vinkel för de oftast är att föredra med andra knivar. Vi ger din kniv en grundslipning och bygger sedan upp eggen för att slutligen ge dig en otroligt vass kniv.

Skedknivar däremot är väldigt individuellt från kniv till kniv om vi klarar av att slipa. Hittils har vi stött på ett fåtal som med vår utrustning vi inte klarar av att slipa. Har du skickat oss en sådan meddelar vi dig direkt och returnerar självklart utan extra kostnad.

Har du några frågor om att slipa slöjdknivar? Tveka inte att höra av dig! Info@Uppsalaknivslip.se

Lägg din beställning i vårt Beställningsformulär

Slipa Slöjdkniv